Bouwen aan het talent van morgen

15 apr 2023

Scholen zijn de kweekvijvers voor het talent van morgen. Zij stomen jongeren klaar om de toekomst vorm te geven. DCA draagt graag zijn steentje bij als betrouwbare bouwpartner voor scholen. Van de vele realisaties in de sector zetten we er met trots enkele in de kijker. Elk project met zijn eigen unieke accenten.

DCA

Sociale impact  

Basisschool ’t Blokje in Loenhout heeft een sterke wisselwerking met de buurt en de gemeenschap. Het oude schoolgebouw ruimde plaats voor nieuwe schoolblokken met erboven 12 appartementen. Verder werd de site volledig aangelegd met een speelplaatsen, een sportveld en een speelbos. Naast de bijzondere architectuur en atypische mix van functies is dit project ook een unicum door zijn sociale impact. DCA werkte immers samen met maatwerkbedrijven en stelde mensen met een IBO-contract te werk.  

Het volledige artikel over de bouw met getuigenissen van alle betrokken partijen kan je via deze link inkijken.

DCA

Waardevolle wisselwerking

Omdat basisschool De Hei (Heist-op-den-Berg) uit zijn voegen barstte, besliste het lokale bestuur om een nieuwbouw te laten optrekken. Er zat druk achter om het schooljaar op 1 september in het nieuwe gebouw te starten. Ondanks de invloed van corona is dat gelukt. Het is een moderne school geworden met veel faciliteiten, waaronder buitenschoolse kinderopvang 

Dit project was een schoolvoorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen alle betrokken partijen. De visie van de verschillende partners kan je hier nalezen.

DCA

Geënt op mens en omgeving 

Het Maris Stella Instituut in Oostmalle ligt op een benijdenswaardige plek: kasteeldomein ‘de Renesse’. Voor architectenbureau Stramien was het behoud en de versterking van het groene karakter hét startpunt bij de conceptvorming, wat perfect aansluit bij DCA’s filosofie: innovatief, met oog voor mens en milieuIn de nieuwbouw fungeert het hart als oefenruimte voor de artistieke lessen, terwijl de circulatie in het gebouw vorm krijgt als rondgang omheen deze ruimte. Zo ontstaat openheid en een sterke connectie tussen de verschillende niveaus en de ruimte.  

 

DCA geeft ruimte aan het talent van morgen 

Momenteel bouwt DCA ook nog scholen in oa. Deurne, Melsele en Turnhout. Steeds met oog voor buurt en omgeving, vanaf de eerste steenlegging tot de laatste afwerking. Steeds in nauw overleg met alle stakeholders.

Samen bouwen aan morgen….