Het belang van coachings-en doorgroeitrajecten binnen DCA

Bij DCA hebben we de afgelopen jaren volop ingezet op competentiemanagement, enerzijds om de kennis en vaardigheid van onze werknemers maximaal te benutten en af te stemmen op de bedrijfsdoelstellingen. Anderzijds als een belangrijk onderdeel in ons recruteringsbeleid, om op die manier de juiste talenten aan te trekken.

DCA werkte daarom een zeer intensief begeleidings-en opleidingsbeleid uit voor al zijn mensen. Projectleiders en werfleiders krijgen de kans om coachingstrajecten te volgen en ook voor jonge ingenieurs zijn er opleidingsprogramma’s die ervoor zorgen dat ze kunnen doorgroeien binnen het bedrijf.

Met Hura, uit Beerse, hebben we hierin de ideale partner gevonden. In een zeer nauwe samenwerking werken zij voor ons coachings-en doorgroeitrajecten op maat uit.

Meerwaarde

Door onze jarenlange samenwerking kent Hura onze organisatie door en door en bieden zij een grote meerwaarde in de ondersteuning van ons HR-beleid. Intense samenwerking staat centraal in onze bedrijfswaarden, zowel met klanten, leveranciers en partners, maar ook naar onze medewerkers.

De deelnemers aan de trajecten zijn ook zeer positief over het verloop van hun begeleiding : zowel in de persoonlijke aanpak van Hura en de resultaten die ze boeken in hun persoonlijke groei en professionele ontwikkeling, alsook in de samenwerking met collega’s.

De trajecten die we samen met Hura en onze collega’s hebben afgelegd, hebben al hun vruchten afgeworpen, zowel voor de deelnemers zelf als voor onze organisatie.

Onze mensen zien uitgroeien tot de beste versie van zichzelf. Dat geeft ons als bedrijf, als collega’s, enorm veel voldoening en draagt bij tot een aangename werkomgeving. We gaan voor niets minder dan een long term commitment met al onze mensen.

Webinar

Onze collega Lin de Bruin, Hoofd Personeel en Administratie, nam deel aan het online webinar van Hura over talent management. Zij gaf enkele praktijkvoorbeelden hoe we dit bij DCA aanpakken.

DCA