Op werfbezoek bij DCA

DCA doet meer dan bouwen. En daarmee bedoelen we niet alleen ‘meer dan stenen stapelen’, maar ook bouwen aan de samenleving van morgen. Door te investeren in jongeren die de maatschappij van de toekomst vormgeven.

Hoe we dat doen? Onder andere door samen te werken met partnerscholen.

 

Van schoolbank naar bouwwerf

Thomas More Geel, UAntwerpen, Sint-Jozef Geel, VITO Hoogstraten, AP Hogeschool ... ze slaan allemaal de handen in elkaar met DCA om studenten warm te maken voor een job in de bouwsector. Daartoe stellen we ook mensen ter beschikking. Zo geven experts van DCA bijvoorbeeld gastcolleges aan bouwkundige richtingen. Maar de beste manier om jongeren te laten proeven van de bouwsector? Een werfbezoek!

 

Van werfbezoek naar stage in de bouw

Tijdens een werfbezoek zetten jongeren een eerste voet aan wal in de bouw. Ze maken er kennis met de praktijk. En krijgen een rondleiding die hen inwijdt in technieken en veiligheidsprocedures – een mooie aanvulling op het lessenpakket.

Ook voor DCA is dit een fijne kruisbestuiving. Wij leren de jongeren kennen, ontdekken hun interesses, beantwoorden hun vragen, nemen eventuele twijfels weg … Zo’n werfbezoek verlaagt ook de drempels om nadien een stage te volgen. En dat is dan weer de beste opstap naar een definitieve job. De werfbezoekers van vandaag zijn morgen misschien onze collega’s.

 

Van stage in de bouw naar carrière

Wil je als school je leerlingen/studenten de boeiende wereld van de bouw laten ontdekken? Vraag ons naar de mogelijkheden voor een werfbezoek en stages bij DCA. Een stage in de bouw is dé manier om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen. En om ijzersterke skills op te doen die de kans op een job fors verhogen.

De school is een vijver vol talent in wording. Bij DCA (h)erkennen we talent, geven het kansen en zetten het aan het werk. In een warm team onder de vleugels van onze Talentcoördinator Inka. En met een individueel groeiplan dat alle bouwstenen bevat voor een afwisselende job met toekomstmogelijkheden.