Van schoolbank naar bouwwerf

Ook in 2024 werkt DCA nauw samen met diverse partnerscholen om studenten warm te maken voor een job in de bouwsector. Thomas More Geel, UAntwerpen, Sint-Jozef Geel, VITO Hoogstraten, AP Hogeschool, PT2O Turnhout … ze slaan allemaal de handen in elkaar met DCA om studenten warm te maken voor een job in de bouw.

Van werfleider tot schrijnwerker, van calculator tot bekister, van lasser tot wegenarbeider. Bij DCA zijn we steeds op zoek naar divers jong talent. Scholen zijn steeds welkom bij ons voor een werfbezoek, wij geven gastcolleges, we organiseren regelmatig workshops en bieden diverse stageplaatsen aan binnen onze verschillende afdelingen. Allemaal manieren om studenten te laten kennismaken met de praktijk en echt te laten proeven van de bouwsector.

Studenten studeren natuurlijk af en dan volgt de zoektocht naar een echte eerste werkervaring. Een succesvol platform om laatstejaars studenten en bedrijven met elkaar in contact te brengen zijn jobbeurzen.

Dit is een laagdrempelige manier om werkzoekende jongeren te laten kennismaken met DCA en onze verschillende afdelingen en ook wat wij hen allemaal kunnen bieden. In 2024 zullen we present tekenen op een 10-tal jobbeurzen.

Naast onze Talent Coördinator, zorgen wij steeds dat er diverse collega’s aanwezig zijn die soortgelijke functies uitoefenen binnen DCA. Zij geven de studenten een duidelijk overzicht wat een bepaalde job allemaal inhoudt en het stelt de jongeren ook in staat om zeer concrete vragen te stellen. Zo verkleinen we de kloof tussen theorie en praktijk. Door hen een helder beeld te schetsen van de concrete job-inhoud, hopen we ze te helpen bij het kiezen van de job die echt bij hen past!

 

Ons gemist op de jobbeurzen?

Kijk bij onze openstaande vacatures. Misschien staat er wel iets bij voor jou?