Van stagiair tot werfleider

Dat een stage de ideale manier is om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen, bewijst het verhaal van Floris. Floris studeerde Werforganisatie aan de AP Hogeschool in Antwerpen en begon zijn traject binnen DCA als stagiair op één van onze bouwwerven

Van begin februari tot eind mei liep Floris stage op de werf ‘De Maeskens’ in Arendonk, een project van 100 appartementen en 9 penthouses, verdeeld over 5 woonblokken.

Een stageplaats bij DCA omvat veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Dat ervaarde ook Floris:

“De eerste 2 weken nam de werfleider mij mee op sleeptouw. Daarna kreeg heel wat verantwoordelijkheid en voerde ik zelfstandig opdrachten uit. Ik kon natuurlijk steeds bij de collega’s terecht voor vragen, maar ik werd aanzien als een volwaardig lid van het werfteam met een eigen uitgebreid takenpakket.”

Je krijgt bergen vertrouwen om mee te werken aan uitdagende bouwprojecten, van ruwbouw tot afwerking. Onze ervaren collega’s delen hierbij met veel plezier hun expertise en leren je de knepen van het vak. “De praktijk is vaak heel wat anders dan de theorie. Je moet leren om de opgedane kennis om te zetten in iets uitvoerbaars”, ondervond Floris. “Daarin stonden mijn collega’s mij met raad en daad in bij.

Om nog extra praktijkervaring op te doen besloot Floris om tijdens augustus ook vakantiewerk te doen op dezelfde werf. Dergelijke praktijkkennis is absoluut een meerwaarde. Want ‘al doende leert men’!

Floris Assistent-Werfleider DCA Bouw

De eerste 2 weken nam de werfleider mij mee op sleeptouw.

Daarna kreeg heel wat verantwoordelijkheid en voerde ik zelfstandig opdrachten uit.

Ik kon natuurlijk steeds bij de collega’s terecht voor vragen, maar ik werd aanzien als een volwaardig lid van het werfteam met een eigen uitgebreid takenpakket

Voor dergelijk gemotiveerd talent, hebben wij binnen DCA steeds plaats. En zo trad Floris begin september vast in dienst als Assistent-Werfleider binnen onze bouwafdeling. Klaar om verder te bouwen aan onze bouwprojecten, maar ook aan de eigen loopbaan. Want persoonlijke groei en ontwikkeling stimuleren we graag. Met ondersteuning van onze Talent Coördinator, krijg je alle ruimte om door te groeien in de richting van jouw ambities.

En om de cirkel helemaal rond te maken, was Floris deze maand present voor DCA op de jobbeurs van de AP Hogeschool. Zo kon hij de studenten warm maken voor een stage en wie weet ook een job binnen DCA.

Ben jij ook op zoek naar een uitdagende en leerzame stageplaats in de bouwsector?
Wij bieden je alle kansen om praktijkervaring op te doen en je zo klaar te stomen voor een job in de bouw.

Onze Talent Coördinator Inka vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor een stage bij DCA.

IK ZOEK EEN STAGEPLAATS